Workshop IRISvouwen

Patroonmaat 6 x 9 cm

Stel ev. de printermarges bij voor de juiste maat.

werkwijze:

Trek de omtrek van het varkentje op de lichtbak met potlood over op de achterkant van de lichtgroene kaart en snijd de vorm uit.

Maak het patroon vast op de snijmat, leg de kaart er op met de achterkant naar je toe en zet hem met 2 stukjes tape aan de rechterkant vast.

Vouw van alle papierstroken een smal randje over de hele lengte om en sorteer ze op kleur A, B, C en D.

Bedek vak 1 met een strook papier kleur A en plak de uiteinden met een stukje tape vast op de kaart.

Bedek vak 2 met een strook papier kleur B en plak vast. Bedek vak 3 met een strook papier kleur C en vak 4 met een strook papier kleur D. Plak steeds tussendoor de uiteinden van de stroken met tape vast en ga verder in dezelfde kleurvolgorde. Let op: Kleur D stopt na vak 12 en kleur A stopt na vak 13, ga verder met alleen de kleuren B en C.

Bedek het midden met holografisch papier roze, maak de kaart los en breng dubbelzijdig tape aan langs alle randen. Draai de kaart om.

 

Knip het kroontje uit goud papier en het oor uit kleur C en plak beide op. Teken het oog en de krulstaart. Plak de lichtgroene kaart op de dubbele roze kaart.

FEEST VARKENTJE

 

nodig:

Kaartkarton roze 14,8 x 21 cm en lichtgroen gewolkt 9,5 x 14,8 cm; Papierstroken 3,5 cm breed in 4 tinten roze (A, B, C, D);

Holografisch papier roze;

2 x 3 cm goudpapier; Zwarte fineliner

Carly Kruijtzer

Atelma van Strien