Workshop IRISvouwen

Patroonmaat 11 x 8,5 cm

Stel ev. de printermarges bij voor de juiste maat.

Bedek vak 1 met een strook papier kleur 1 en plak de uiteinden met een stukje tape vast op de kaart. Bedek vak 2 met een strook papier kleur 2 en plak vast. Maak een kantrandje en plak dat aan de bovenkant van vak A. Bedek daarna de vakken A, B en C in n keer met kleur 3 en bedek ook vak 3 met een strook papier kleur 3. Bedek vak 4 met een strook papier kleur 4. Plak steeds tussendoor de uiteinden van de stroken met tape vast en ga verder in dezelfde kleurvolgorde, dus op vak 5 een strookje van kleur 1, vak 6 een strookje van kleur 2 enz.. Knip een rond zakje van dezelfde kleur als het kantrandje en plak in het midden op.

Draai de kaart om en rijg het koordje van achter naar voren en terug bovenaan het schort. Plak het werkstuk met dubbelzijdig plakband op de blauwe en dan op de voorkant van de dubbele zachtgele kaart.

De Kookclub

Ieder zn eigen schort

 

nodig:

Kaartkarton zachtgeel 15 x 21 cm en 14 x 9,6 cm, blauw 14,4 x 10 cm; Papierstroken 2,5 cm breed in 4 dessins blauw en 10 x 6 cm kleur 3 voor ABC; blauw koord 6 cm

Op cupcake papier

Snel schort, uitgeknipt!

werkwijze:

Trek de omtrek van het schort op de lichtbak met potlood over op de achterkant van de zachtgele kaart en snijd de vorm uit.

Maak het patroon vast op de snijmat, leg de kaart er op met de achterkant naar je toe en zet hem met 2 stukjes tape aan de rechterkant vast.

Vouw van alle papierstroken een smal randje over de hele lengte om en sorteer ze op kleur 1, 2, 3 en 4.