Workshop PAPIERknippen

Patroonmaat 15 x 5 cm,

vergroot ev. de printermarge!

HARTELIJK GEFELICITEERD

 

nodig

Kaartkarton: wit 15 x 10,5 cm

Knippapier: rood 14 x 11 cm

Silhouetschaartje

Nietjes

Lijm, satéprikker

Werkwijze

Dit is een dubbelknipsel, behalve het deel met de letters.

Vouw het rode papier dubbel tot 16 x 5,5 cm. Leg een kopie van het patroon met de stippellijn tegen de vouw en maak met nietjes, rondom en in het niet gestippelde deel vast op het knippapier. Knip de binnenste vakjes van het hart (maar niet de gestippelde delen!) uit. Knip langs de buitenkant de tulpjes en het halve hart uit. Vouw het knipwerk voorzichtig open.

Maak nu met nietjes patroon en knippapier rondom de letters op elkaar vast. Knip de H en de G uit, maar laat de verbindingen met vlaggetjes en hart heel.

Doe een beetje lijm achter de onderste punt van het hart, leg het knipsel op het kaartkarton en druk die punt vast. Breng vervolgens met een satéprikker hier en daar een beetje lijm aan van onder naar boven achter het knipsel en druk (niet vegen!) elk deel vast met keukenpapier. Het is niet nodig om alle puntjes vast te plakken! Laat heel goed drogen.

 

Papierknippen, een fascinerende bezigheid! Kijk eens op de website van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst:  www.papierknipknippen.nl