Informatie   

WELKOM bij IRISvouwen en allerlei andere leuke technieken met PAPIER en STOF!

 

Je vindt hier informatie, een overzicht van mijn boeken en diverse gratis workshops.

 

Mijn naam is Maruscha Gaasenbeek.

Ik ontwikkelde de techniek IRISvouwen, een één-vou(w)dige techniek, waarmee je fantastische wenskaarten kunt maken. Het materiaal is gratis: binnenkant van enveloppen, cadeaupapier, tijdschriften, bloemenpapier, origami enz. Je kiest kleuren, die mooi bij elkaar passen en goed contrasteren. Knip daarvan strookjes, vouw een randje om en zet ze met plakband op de achterkant van je kaart vast in volgorde van het, door mij getekende, model. Draai de kaart om: supereffect!

Als een olievlek heeft deze techniek zich uitgebreid, eerst over Nederland, daarna over de hele wereld. Zowel volwassenen als kinderen ontdekten en ontdekken de eindeloze mogelijkheden van IRISvouwen. Vooral het kiezen van kleuren en vullen van mijn modellen geeft veel plezier en de ontvangers genieten van de prachtige IRISvouwkaarten die hen worden toegestuurd.

 

Ik werkte in het basisonderwijs, geef cursussen papierknippen voor volwassenen, lezingen en demonstraties en deed meer dan 20 jaar redactioneel werk voor de KNIP-PERS, het Verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst. Van 2001 tot 2004 schreef ik samen met Tine Beauveser de IRISvouwboekjes deel 1 t/m 9 voor Forte Uitgevers. Daarna ben ik zelf verder gegaan met IRISvouwen deel 10, 11, 12 en 13.  

 

Maak ook kennis met PAPIERknippen, IRISquilten (IRISvouwen met lapjes!) en KNIP UIT door de gratis workshops te volgen. Reacties lees ik graag, vul het contactformulier in en je krijgt altijd antwoord.

 

‘Zoals de iris van het oog zich sluit om de pupil, zo sluiten kleurige strookjes papier zich om het midden van het IRISvouwmodel’.