Workshop  IRISvouwen

Citroën HY camper

 

Nodig:

Kaartkarton: 21 x 15 cm groen, 15 x 9,5 cm wit;

Knippapier (origami dubbelzijdig gekleurd, effen kant): 5 x 7 cm groen voor A, idem bruin voor B en idem zwart voor C;

Papier voor de strookjes (origami dubbelzijdig gekleurd, streep kant), 2 cm breed: 48 cm groene streep en 42 cm bruine streep; 4 x 2,5 cm papier wit voor het sluitstuk; poëzie plaatjes

Werkwijze:

Maak 2 kopietjes van het patroon. Snijd het vierkant met cijfers, 7 x 5 cm, uit de achterkant van de kleine witte kaart op 2 cm van rechts en 2 cm van onder. Bevestig het patroon op je snijmat en leg de kaart erop met het cijferpatroon in zicht. Zet de kaart rechts vast met 2 stukjes verwijderbaar tape. Zo kun je de kaart links optillen om te kijken of alles netjes aansluit aan de voorkant.

 

Vouw van alle strookjes een smalle rand naar achter om en sorteer ze op kleur. Neem een strook groene streep, bedek daarmee vak 1, plak vast op de kaart met links en rechts een stukje tape. Neem een strook bruine streep , bedek daarmee vak 2, plak vast. Neem een strook groene streep, bedek vak 3 en plak vast. Neem een strook bruine streep, bedek vak 4, plak vast. Eerste rondje is klaar!

Ga verder in dezelfde kleur volgorde met steeds kortere strookjes. Bevestig, voor deze kaart, na strookje 16 de poëzieplaatjes in het ‘raam’ en dek af met het stukje wit papier. 

Breng langs de lange randen dubbelzijdig tape aan, maak de kaart los, keer hem om en leg apart.

 

Leg 5 x 7 cm papier groen, papier bruin en papier zwart voor A, B en C op elkaar met de kleurkant van je af op je snijmat. Leg de cabine van het patroon er op met de tekening in zicht. Maak alles op elkaar vast met veel nietjes rondom.

Snijd een gat in het raampje, knip de raamlijn en gooi de raamsnippers weg. Knip de ‘neus’ er af en knip hem uit. Knip wiel C eraf. Leg apart. Knip dan de overige delen vloeiend uit. Je hebt nu alle onderdelen in meer kleuren en ze passen precies in elkaar! Stel de cabine samen naar jouw smaak en plak één voor één de losse delen op met kleine tipjes lijm. De raamvulling is naar keuze. Het halve achterwiel knip je uit een restje zwart papier.

 

Verwijder de beschermlaag van het dubbelzijdig tape aan de randen en plak je werkstuk op de voorkant van de gevouwen groene kaart. Goeie reis!