Workshop  IRISvouwen

Volkswagen Kever

 

Nodig:

kaarten: aqua 10,5 x 15 cm, lichtgrijs 9 x 15;

Strookjes papier tussen 2,5 en 1,5 cm breed in 4 tinten blauw;

Extra blauw papier voor A en B; Holografisch papier zilver 5 x 2,5 cm;

Plakband en dubbelzijdig tape

Werkwijze:

Maak 2 kopietjes van het patroon. Trek met de lichtbak de binnenvorm van de auto, waar de cijfers staan, over op de achterkant van de lichtgrijze kaart en knip of snijd de vorm uit. Zet één patroon met plakband vast op de snijmat en leg de kaart er met het gat precies op. Zet rechts vast met 2 stukjes plakband.

 

Vouw van alle strookjes papier een smal randje om en sorteer ze op kleur.

Voor vakje 4a is een brede strook nodig!

Bedek vak 1 met een strookje papier donkerblauw en plak het links en rechts met tape vast op de kaart. Bedek vak 2 met een strookje petrolblauw, plak vast, vak 3 met een strookje blauw en plak vast. Vak 4a bedek je met een strookje aqua, plak vast en bedek meteen daarna vakje 4b met dezelfde kleur. Ga verder in dezelfde kleurvolgorde, dus bedek vak 5 met donkerblauw, vak 6 met petrolblauw, vak 7 met blauw, vak 8 met aqua enz. Na vak 20 sluit je het midden met petrolblauw op vakje 22 en aqua op vakje 24.

 

Maak de kaart los. Knip van het 2de patroon de delen A en B ruim uit en maak ze met nietjes vast op de achterkant ! van petrolblauw (deel A) en blauw (deel B). Knip de vormen precies uit, draai ze om en plak ze op de kaart.

Knip ook de wielen ruim uit en plak ze op holografisch papier. Knip de cirkels precies uit en plak ze op de kaart.

 

Plak 1 x 15 cm knippapier petrolblauw onderlangs de kaart, laat 0,2 cm uitsteken. Bevestig dubbelzijdig tape aan de achterkant langs alle randen van de kaart en plak hem op de aqua kaart.

NB De oranje Kever heeft zwarte wielen met ingeknipte zilver cirkeltjes.