Workshop PAPIERknippen

Fietsen

werkwijze

Je knipt één fiets en krijgt er twee! Vouw het knippapier dubbel tot 14 x 8 cm. Leg een kopie van het patroon op het knippapier. Maak met heel veel nietjes op elkaar vast.  

A. Gebruik je origami cirkelpapier voor de wielen knip dan het frame met de cirkels rond de wielassen van het patroon. De banden en 2 kleinere cirkels knip je er dus af! Knip vervolgens de rest van het frame, zadel en stuur.

B. Gebruik je sierpapier: knip eerst de binnenkanten, alle ringen,  van beide wielen uit, dan het frame, zadel en stuur. Knip de banden langs de buitenkant uit.

 

Verwijder de kopie en haal de beide fietsen voorzichtig van elkaar af. Plak de origami cirkels achter de wielassen/ de gekleurde cirkels achter de geknipte wielen en knip ze op maat van de buitenbanden . Leg elke fiets op een kleine kaart, doe met een satéprikker wat lijm achter elk zadel en druk vast, niet wrijven! Doe hier en daar een beetje lijm achter het knipsel en druk elk deel vast met keukenpapier. Het is niet nodig om alles muurvast te plakken! Laat goed drogen.

nodig

Kaartkarton: oudroze en groen 15 x 10,5 cm, roze 14 x 9,5 cm en blauw 15 x 8,5 cm;

Knippapier: 14 x 16 cm;

Origami cirkel papier of sierpapier: 4 cirkels Ř 4,5 cm;

Silhouetschaartje;

Nietjes; lijm, satéprikker