Workshop  IRISquilten

HART Paperpiecing

 

Nodig:

kaartkarton: ivoorwit 12,5 x 12,5 cm, rood 13 x 26 cm;

stroken dessinstof: 3 x 32 cm in donkerrood, rood en zalmkleur;

glansstof goud 3 x 3 cm;

vlieseline L11 of magic paper: 13 x 13 cm;

splijtzij in bijpassende kleur, 3 draadjes dik

Werkwijze:

Trek met potlood het patroon met cijfers over op de vlieseline. Bedek aan de achterkant de driehoek in het midden (H) met de glansstof. Zet vast met spelden op de stiklijnen.

* - Leg 4 cm van de donkerrode strook met de goede kant op de glansstof, zet vast met de speld op de stiklijn van vak 1, keer het werk om en naai samen met de glansstof over die stiklijn. Vouw open, knip wat teveel is af en zet vast met een speld.

- Leg 4 cm van de rode strook met de goede kant op de glansstof, zet vast met de speld op de stiklijn van vak 2, keer het werk om en naai samen met de glansstof over die stiklijn. Vouw open, knip wat te veel is af en zet vast met een speld.

- Leg 4 cm van de zalmkleurige strook met de goede kant op de glansstof, zet vast met de speld op de stiklijn van vak 3, keer het werk om en naai samen met de glansstof over die stiklijn. Vouw open, zet vast met een speld en knip wat te veel is af. Het 1ste rondje is klaar!

 

Herhaal voorgaande handelingen vanaf * met steeds langere stofstroken. De juiste maat vind je door te meten. De kleurvolgorde blijft gelijk!

Na bedekken van vak 12 rijg je net buiten de stiklijn de laatste stofstrookjes vast op de vlieseline. Knip het hart uit met 0,75 cm naadtoeslag.

 

Snijd de hartvorm uit het midden van de ivoorwitte kaart. Prik alle gaatjes door. Zet met enkele kleine stukjes tape het hart vast aan de achterkant en borduur met festonsteek het hart in de kaart.

Bevestig dubbelzijdig tape aan de achterkant langs alle randen en plak de ivoorwitte op de voorkant van de dubbelgevouwen, rode kaart.